Andreea Murărița, DWF: De ce să optimizezi conținut video pe Youtube pentru magazinul tău online?

Dacă ești proprietarul unui magazin online, probabil ai auzit cum competitorii tăi au început să apară pe Youtube. Te întrebi de ce? 

Principalul motiv este dat de mutarea pieței pe această platformă, deoarece utilizatorii preferă conținutul video mai mult decât cel scris. 

 

Youtube a ajuns să fie unul dintre cele mai populare site-uri de pe internet și al doilea cel mai mare motor de căutare, după Google. Așadar, poți fii sigur că unii din clienții tăi ideali petrec timp acolo. Poate că, în acest moment, au căutat deja un produs pe care tu îl oferi și s-au lăsat convinși de un competitor. 

Îți scriu astăzi pentru a-ți spune, după multe experimente, că nu este de ajuns să fii prezent pe Youtube și să uploadezi filmulețul tău online pur și simplu. La DWF am învățat și cum să îl propulsăm în topul căutărilor, pentru a câștiga din start această „competiție”. 

Dacă acest motiv nu e suficient pentru tine pentru a intra în joc, vreau să îți arăt cum optimizarea conținutului tău video pe Youtube îți crește vizibilitatea și pe Google!

Din punct de vedere SEO pe Youtube, traficul poate proveni în două feluri: external și internal.

  • External

Dacă cineva găsește un link către video-ul tău pe un forum, într-un articol cu embed sau fără, sau pe Google, traficul este extern. Deci, oricine ajunge la videoclipul tău din afara site-ului YouTube, este trafic extern.

Un studiu realizat de SearchMetrics arată cum afișările Youtube au întrecut Wikipedia în rezultatele Google pentru prima dată în istorie.

Asta înseamnă că eforturile tale nu merg doar către Youtube, ci și către Google. E de înțeles, Google oferă prioritate Youtube, din moment ce provin din aceeași companie mamă.

Așadar, dacă faci un video de „how to” cu produsul tău, ești în topul căutărilor chiar și pe Google pentru acel cuvânt cheie.

Chiar dacă produsul tău nu are, încă, rezultate video în căutările Google ca în exemplele anterioare, oamenii tind să folosească și categoria „Videos” din rezultatele căutării și este foarte important să fii listat printre primii acolo.

  • Internal (Youtube search + Suggested videos)

Dacă cineva intră pe YouTube și găsește videoclipul tău printr-o căutare, acesta este trafic provenit intern. Dacă cineva se abonează la canalul tău și ajunge la videoclipul tău din mail-ul de la Youtube, traficul este tot intern. Practic, tot ce vine de la YouTube este intern. 

Cei doi indicatori SEO internal sunt:

 

  • Search in Youtube – atunci când oamenii scriu în bara de căutare Google cuvinte cheie pentru care filmulețul tău este optimizat să apară și dau click pe el. 

 

  • Suggested Videos – Filmulețele recomandate de Youtube, în dreapta filmulețului care rulează. Recomandările sunt afișate în funcție de alte videoclipuri similare, optimizate pe acele cuvinte cheie, dar și pe baza căutărilor anterioare ale utilizatorilor.

Un procent foarte mare de trafic vine din suggested videos, deoarece utilizatorii tind să mai consume conținut video după ce se termină un filmuleț. Doar optimizându-ți corect video-urile poți fi listat acolo.

 

YouTube și magazinele online au devenit, deci, de ceva timp, aliați pentru satisfacerea consumatorului și pentru creșterea comerțului online. 

 

Dacă te-am convins și vrei să înveți cum să optimizezi corect filmulețele de pe canalul tău de Youtube, am dezvoltat tehnici, sfaturi și multe altele într-un articol pe blogul DWF. Acolo explic cum poți analiza performanța filmulețelor tale și câteva strategii de evaluare a competiției și de întreținere a traficului. 

 

Sau poți apela la noi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *